La FVMP, pionera en la Comunitat d’Amics de la Nova Bauhaus Europea

La iniciativa impulsada per la Comissió Europea té l’objectiu de transformar els espais de les ciutats i compta amb 55 amics i 514 socis d’uns quants països.
La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ja forma part de la Comunitat d’Amics de la Nova Bauhaus Europea. En un intent de construir un futur més sostenible, aportar a la societat i ampliar les nostres xarxes europees, des de la FVMP, per iniciativa de Pont a Europa, ens hem unit a la idea que va llançar la Comissió Europea en 2020. La Nova Bauhaus Europea, que presa el seu nom de l’escola fundada en 1919 per arquitectes i dissenyadors amb l’objectiu de crear i recuperar espais de les nostres ciutats, significa per a la FVMP fer un pas més cap a Europa, acostar a les entitats locals amb què treballem idees i iniciatives que milloren les seues localitats. La FVMP, ja forma part de la llista dels 55 Amics de la NEB, convertint-se en la primera entitat valenciana i la primera entitat política a nivell nacional, a entrar en la Comunitat d’Amics.

Un poc de context… Què és la Nova Bauhaus Europea?

La Nova Bauhaus Europea (New European Bauhaus, NEB) és una iniciativa creativa i interdisciplinari que connecta el Pacte Verd Europeu amb els nostres espais vitals i tecnologia, l’art i la cultura. Esta iniciativa naix en 2020 amb la intenció d’Úrsula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, d’obrir un espai de trobada per a crear futures maneres d’habitar ciutats a través de la sostenibilitat i el disseny. Els valors sobre els quals se sustenta la NEB són:
  • Sostenibilitat, des dels objectius climàtics fins a la circularitat, contaminació zero i la biodiversitat.
  • Estètica, qualitat d’experiència i estil, més enllà de la funcionalitat.
  • Inclusió, des de valorar la diversitat fins a garantir l’accesibilitat.
  Per a la FVMP significa accedir a xarxes de coneixement avançades, tindre visibilitat en tota Europa i formar part d’un projecte pioner que promou el canvi que necessita el nostre territori per a assegurar un futur de qualitat per i per a les persones. Formar part de la Comunitat Nova Bauhaus Europea és un distintiu de qualitat i innovació que avala a les institucions en matèria de valors europeus.

La Comunitat d’Amics

La NEB, funciona com una crida a artistes, dissenyadors, enginyers, científics, empresaris, arquitectes i estudiants en el marc del Pacte Verd Europeu que busca abordar els desafiaments relacionats amb el clima i el medioambiente. Però també és una crida a qui conformen la societat, entitats públiques, empreses, associacions sense ànim de lucre etc. Amb l’únic objectiu de crear un nou estil de vida amb menys carboni i més assequible per a tots. Tota la Comunitat forma una amalgama interdisciplinària i multicultural, amb membres de països internacionals més enllà d’Europa. En la NEB hi ha dos tipus de comunitats: la de socis, dirigida a entitats sense ànim de lucre, que consta de 514 socis i els amics, per a entitats públiques i empreses amb fins de lucre, amb 55 membres en la seua llista. La FVMP, ja forma part d’esta última, convertint-se d’aquesta manera, en la primera entitat política en entrar en la Comunitat NEB i l’única entitat valenciana dels membres.

Quina és la nostra funció com a part de la comunitat d’Amics de la NEB?

Els Amics de la NEB ens comprometem a respondre estrictes responsabilitats ambientals i socials. Promovem els valors fonamentals de la Unió Europea: drets humans, llibertat, democràcia, igualtat i estat de dret, recolzant les prioritats de l’esta i ho fem per convicció pròpia i per ideals. Qualsevol empresa o entitat pública poden ser candidats ideals! A més, podem oferir suport a les activitats pròpies de la iniciativa de la manera següent:
  • Debatent sobre com les professions i disciplines de cada un poden enriquir la iniciativa, és a dir, organitzant conversacions, reunions, conferències transdisciplinàries.
  • Identificant projectes i pràctiques que seguixen els principis de la Nova Bauhaus Europea i els compartim amb els nostres públics.
  • Co-creant experiències sostenibles i inclusives.
  • Oferint-nos a albergar o patrocinar projectes NEBLab.

La nostra motivació com a Federació

Des de la FVMP portem més de 6 anys treballant en el desenrotllament de Projectes Europeus, participant en les iniciatives europees i disseminant els seus valors en els ajuntaments valencians. La nostra àmplia xarxa de contactes amb els governs locals de la Comunitat Valenciana ens permet mantindre un contacte directe amb ells. D’esta manera, la nostra motivació per a entrar en la Comunitat d’Amics de la NEB va ser el poder ampliar les nostres xarxes cap a Europa, continuar adoptant la seua filosofia i estar al dia de les polítiques europees més avantguardistes. Des de la FVMP tenim el deure i la motivació d’inspirar a les entitats locals i motivar-les a aplicar noves metodologies i aconseguir bons resultats, sensibilitzant el personal tècnic i polític de les administracions a través de la posada en comú de projectes d’èxit i facilitant la busca de socis y/o municipis Pilot per a futurs projectes. Construir les ciutats del futur està en les nostres mans, per això, t’animem a unir-te junt amb les altres entitats a la comunitat d’amics de la NEB i participar activament en les seues accions i disseminant els seus valors. Construïm xarxes que sumixen i ens connecten amb el futur.

COMPARTIR

¿Compartixes?

X