Un pont al futur

Per què

hi som?

Som el primer servei públic d’orientació en projectes europeus dirigit especialment a les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

Som la resposta a una demanda municipal i social insistent: més que mai, Europa és una oportunitat per a obtindre finançament per a un creixement verd, digital i inclusiu dels nostres pobles, ciutats i comarques. Una oportunitat que no es pot deixar passar per falta de guia, unió i coneixement. Així ens ho van fer saber els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana en una enquesta realitzada per Pont a Europa en la primavera de 2020. Una de les nostres primeres accions, en pro de polsar la visió, les necessitats i les inquietuds dels nostres municipis en matèria de fons europeus.

Qui som?

Pont a Europa és un servei desenvolupat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), fruit d’un conveni de col·laboració entre l’FVMP i la Generalitat Valenciana, articulat des de la Direcció General d’Administració Local.

Som un espai vertebrador amb vocació se sumar aliances. Perquè junts som més forts i el futur es treballa en xarxa.

Som el millor intermediari per a representar els interessos municipals davant les administracions superiors i directament a Brussel·les. L’FVMP és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana, formada per 542 ajuntaments, 32 mancomunitats, 7 entitats locals menors i les 3 diputacions provincials.

Què fem?

Construïm un pont entre les persones, els nostres pobles i ciutats, i la Unió Europea, els seus recursos financers, les seues polítiques i els seus valors de solidaritat i avantguarda.

A través de reunions baix demanda, ens desplacem fins als municipis i mancomunitats per mantenir una sessió de treball amb el personal tècnic i polític amb l’objectiu d’identificar les seues necessitats municipals i financeres per tal d’orientar-los i ajudar-los.

L’agenda del nostre dia a dia respon als següents propòsits:

ORIENTAR

Detectar els programes i convocatòries europees que s'alineen amb les necessitats estratègiques i de finançament municipals. Intentar fer més fàcils i comprensibles els processos burocràtics del finançament europeus.

FORMAR

Oferir cursos i seminaris sobre gestió en projectes europeus dirigits a tècnics i càrrecs electes de l'administració local.

CONNECTAR

Identificar les demandes i interessos locals per a traslladar-los a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i crear una agenda del nostre territori. Propiciar l'intercanvi d'experiències i coneixements i el treball en xarxes.

MOTIVAR

Fer visibles les bones pràctiques de municipis i comarques en matèria de programes europeus. Mostrar com aquests projectes ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones. Un motiu per a emprendre la via d'Europa a l'hora de traçar el full de ruta municipal.

Per què Europa? Per què ara?

Perquè una gran transformació està en marxa. Europa és l’oportunitat cap a una transició verda i digital. Cap a la regeneració urbana i l’aposta per la innovació.

Perquè Europa ha pres doble impuls:

· Econòmic: 1,85 bilions d’euros de fons europeus estaran disponibles especialment a partir de 2021. El pressupost de la UE 2021-2027 supera en quantia a l’anterior i suma la xifra derivada del pla NextGenerationEU.

· Polític: Davant problemes comuns, Europa busca solucions conjuntes. Les decisions comunitàries redundaran més en la nostra vida quotidiana. Europa es cohesiona i emprén un camí de modernització amb la premissa de no deixar a ningú arrere.

Europa està més a prop. I el futur és ara.

SOM EUROPA

X