Un pont al futur

Per què
hi som?

Som el primer servei públic d’orientació en projectes europeus dirigit especialment a les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

Som la resposta a una demanda municipal i social insistent: més que mai, Europa és una oportunitat per a obtindre finançament per a un creixement sostenible, digital i inclusiu dels nostres pobles, ciutats i comarques. Una oportunitat que no es pot deixar passar per falta de guia, unió i coneixement. Així ens ho van fer saber els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana en una enquesta realitzada per Pont a Europa en la primavera de 2020. Una de les nostres primeres accions, en pro de polsar la visió, les necessitats i les inquietuds dels nostres municipis en matèria de fons europeus.

Qui som?
Pont a Europa és un servei desenvolupat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), fruit d’un conveni de col·laboració entre l’FVMP i la Generalitat Valenciana, articulat des de la Direcció General d’Administració Local. Som un espai vertebrador amb vocació se sumar aliances. Perquè junts som més forts i el futur es treballa en xarxa.

Som el millor intermediari per a representar els interessos municipals davant les administracions superiors i directament a Brussel·les. L’FVMP és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana, formada per 542 ajuntaments, 32 mancomunitats, 7 entitats menors y les 3 diputacions provincials.

Què fem?

Construïm un pont entre les persones, els nostres pobles i ciutats, i la Unió Europea, els seus recursos financers, les seves polítiques i els seus valors de solidaritat i avantguarda.

A través de reunions sota demanda, ens desplacem fins als municipis i mancomunitats per a mantenir una sessió de treball amb el personal tècnic i polític amb l’objectiu d’identificar les seves necessitats municipals i financeres per a orientar-los i ajudar-los.

Responem als següents propòsits:

ORIENTAR

Analitzar els programes i convocatòries europees que s'alineïn amb les necessitats estratègiques i de finançament municipals. Fer més fàcils i comprensibles els processos burocràtics de finançament de la UE.

FORMAR

Oferir cursos i seminaris sobre gestió en projectes europeus dirigits al personal tècnic de les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

CONNECTAR

Mantenir la interlocució entre els nostres contactes per a identificar les demandes i interessos locals.Propiciar l'intercanvi d'experiències i coneixement mitjançant el treball en xarxa.

MOTIVAR

Hacer visibles las buenas prácticas de municipios y mancomunidades en materia de programas europeos. Alentar la participación de las entidades locales y mostrar cómo estos proyectos ayudan a mejorar la calidad de vida de las personas.

De ruta

VISITEM EL TEU MUNICIPI. TREBALLEM JUNTS

Dia a dia, l’equip Pont a Europa visita pobles, ciutats, mancomunitats i entitats menors de la Comunitat Valenciana per a iniciar un treball en xarxa amb perfils tècnics i/o polítics de la teua entitat.

Durant les reunions per la Comunitat, informem i orientem sobre les novetats relacionades amb fons europeus i possibilitats adequades al municipi visitat.

Ens agrada crear relacions sòlides, per això, prenem nota de les teues necessitats per tal de fer un seguiment i ofertar informació precissa i personalitzada en el present i futur.

Segueix-nos en xarxes per a estar al dia de la nostra ruta!

0

MUNICIPIS VISITATS

0

MANCOMUNITATS VISITADES

0

EATIM VISITADES

Si vols sol·licitar una sessió de treball amb el nostre equip, contacta amb nosaltres

Per què Europa? Per què ara?

Perquè una gran transformació està en marxa. Europa és l’oportunitat cap a una transició sostenible i digital. Cap a la regeneració urbana i l’aposta per la innovació.

Perquè Europa ha pres doble impuls:

· Econòmic: 1,85 bilions d’euros de fons europeus estaran disponibles especialment a partir de 2021. El pressupost de la UE 2021-2027 supera en quantia a l’anterior i suma la xifra derivada del pla NextGenerationEU.

· Polític: Davant problemes comuns, Europa busca solucions conjuntes. Les decisions comunitàries redundaran més en la nostra vida quotidiana. Europa es cohesiona i emprén un camí de modernització amb la premissa de no deixar a ningú arrere.

Europa està més a prop. I el futur és ara.
SOM EUROPA
X