Un pont al futur

Per què
hi som?

Som el primer servei públic d’orientació en projectes europeus dirigit especialment a les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

Som la resposta a una demanda municipal i social insistent: més que mai, Europa és una oportunitat per a obtindre finançament per a un creixement sostenible, digital i inclusiu dels nostres pobles, ciutats i comarques. Una oportunitat que no es pot deixar passar per falta de guia, unió i coneixement. Així ens ho van fer saber els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana en una enquesta realitzada per Pont a Europa en la primavera de 2020. Una de les nostres primeres accions, en pro de polsar la visió, les necessitats i les inquietuds dels nostres municipis en matèria de fons europeus.

Qui som?
Pont a Europa és un servei desenvolupat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), fruit d’un conveni de col·laboració entre l’FVMP i la Generalitat Valenciana, articulat des de la Direcció General d’Administració Local. Som un espai vertebrador amb vocació se sumar aliances. Perquè junts som més forts i el futur es treballa en xarxa.

Som el millor intermediari per a representar els interessos municipals davant les administracions superiors i directament a Brussel·les. L’FVMP és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana, formada per 542 ajuntaments, 32 mancomunitats, 7 entitats menors y les 3 diputacions provincials.

Què fem?

Construïm un pont entre les persones, els nostres pobles i ciutats, i la Unió Europea, els seus recursos financers, les seves polítiques i els seus valors de solidaritat i avantguarda.

A través de reunions sota demanda, ens desplacem fins als municipis i mancomunitats per a mantenir una sessió de treball amb el personal tècnic i polític amb l’objectiu d’identificar les seves necessitats municipals i financeres per a orientar-los i ajudar-los.

Responem als següents propòsits:

ORIENTAR

Analitzar els programes i convocatòries europees que s'alineïn amb les necessitats estratègiques i de finançament municipals. Fer més fàcils i comprensibles els processos burocràtics de finançament de la UE.

FORMAR

Oferir cursos i seminaris sobre gestió en projectes europeus dirigits al personal tècnic de les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

CONNECTAR

Mantenir la interlocució entre els nostres contactes per a identificar les demandes i interessos locals.Propiciar l'intercanvi d'experiències i coneixement mitjançant el treball en xarxa.

MOTIVAR

Hacer visibles las buenas prácticas de municipios y mancomunidades en materia de programas europeos. Alentar la participación de las entidades locales y mostrar cómo estos proyectos ayudan a mejorar la calidad de vida de las personas.

Per què Europa? Per què ara?

Perquè una gran transformació està en marxa. Europa és l’oportunitat cap a una transició sostenible i digital. Cap a la regeneració urbana i l’aposta per la innovació.

Perquè Europa ha pres doble impuls:

· Econòmic: 1,85 bilions d’euros de fons europeus estaran disponibles especialment a partir de 2021. El pressupost de la UE 2021-2027 supera en quantia a l’anterior i suma la xifra derivada del pla NextGenerationEU.

· Polític: Davant problemes comuns, Europa busca solucions conjuntes. Les decisions comunitàries redundaran més en la nostra vida quotidiana. Europa es cohesiona i emprén un camí de modernització amb la premissa de no deixar a ningú arrere.

Europa està més a prop. I el futur és ara.
SOM EUROPA
X