De ruta
Pròxima parada: Mancomunitat Penyagolosa-Pobles del Nord

Dia d’arribada: 29 de septiembre de 2020

El hàndicap del co-finançament

Hui ens hem endinsat a la província de Castelló fins a arribar a Atzeneta de Maestrat, on mantindrem una sessió de treball amb representants de la Mancomunitat Penyagolosa-Pobles del Nord.

Ens asseiem amb Santiago Agustina, President de la Mancomunitat i alcalde d’Atzeneta, Consuelo Bertrán i César Marín, tinents d’alcalde de l’Ajuntament de’Atzeneta i el regidor Leonardo Gil.
Ens conten que no tenen experiència en finançament europeu i que una de les dificultats per a iniciar-se en matèria de fons europeus és l’exigència de co-finançament. Ara com ara, molts municipis i mancomunitats no disposen de recursos per a fer front al percentatge d’inversió que els correspondria. A més, afigen un altre obstacle: la falta de personal que s’ocupe de la redacció i gestió de projectes, una tasca que requereix d’una gran dedicació i d’una formació especialitzada.

Davant aquest diagnòstic, que es repeteix en molts de les nostres reunions, apunten la necessitat que l’Administració facilite als municipis xicotets l’accés als fons europeus. Com? Amb la dotació de tècnics especialistes o facilitant els complexos tràmits burocràtics.

Des de Pont a Europa, recollim el guant i farem arribar la proposta als diferents nivells de l’administració.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER