De ruta
Pròxima parada: Mancomunitat de l’Horta Nord
Dia d’arribada: 21 de setembre de 2020

Naix l’oficina de projectes europeus de la Mancomunitat de l’Horta Nord

Nostra visita a la seu de la Mancomunitat de l’Horta Nord no pot ser més satisfactòria. Pont a Europa ha participat en un dia clau per a l’ens supramunicipal: la posada en marxa de la seua nova oficina de projectes europeus. Hem mantingut una primera sessió de treball amb José Vicente Andreu, president de la Mancomunitat de l’Horta Nord, María Dolores García, secretària interventora i Francisco López, responsable de Projectes Europeus de la Mancomunitat. En aquesta trobada hem acordat les pautes de coordinació entre totes dues organitzacions amb la finalitat de detectar convocatòries d’interés, iniciar noves metodologies de treball i aprofitar les oportunitats financeres que brinda la Unió Europea.

Des de la Mancomunitat de l’Horta Nord, apunten tres aspectes d’interés:

· La necessitat que els municipis actuen conjuntament a l’hora de crear projectes europeus, tot aprofitant la figura de la mancomunitat.

· La importància d’adaptar les polítiques locals als ODS com a pas previ a la iniciació en el camp de projectes europeus.

· La necessitat de formació reglada, específica i avalada per experts en l’àmbit, per a poder crear la figura del tècnic especialitzat en projectes europeus.

«Valorem aquesta reunió amb l’FVMP de forma molt positiva. Treballarem conjuntament per a optimitzar al màxim l’afluència d’aquests projectes a la Mancomunitat de l’Horta Nord», ha comentat Andreu. «Iniciem hui la marxa de la Mancomunitat de l’Horta Nord en l’àmbit dels projectes europeus. Com a responsable d’aquesta matèria, assumisc l’apassionant repte que, més prompte que tard, espere poder escometre des de l’Oficina de Projectes Europeus de la Mancomunitat, una oficina pròpia on millorar la recepció i optimització d’aquests projectes», concloïa Fran López, en referència a la nova oficina que comptarà amb la col·laboració de l’empresa Crega 360.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER