De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat La Vega

Dia d’arribada: 17 de setembre de 2020

Ajuda europea per ajudar a les persones

La Mancomunitat de la Vega ens rep amb els braços oberts. Ens reunim amb la seua presidenta, Pilar Díaz, la seua directora, María Teresa Martínez i amb Alberto García, psicòleg de la mancomunitat. Sabem que estem en un territori encara ferit per les greus conseqüències causades per la DANA al setembre de 2019. Previndre i actuar enfront de les inundacions continua sent, per tant, una de les majors preocupacions de la zona.

La Mancomunitat La Vega es dedica a atendre les necessitats de Serveis Socials de quatre municipis: Jacarilla, Redován, Algorfa i San Miguel de Salinas. En aquesta línia, els interessa obtindre informació de subvencions europees destinades a benestar social.

De moment, l’entitat com a tal no compta amb experiència en elaboració de projectes europeus, però els seus tècnics sí que han treballat en aquesta matèria des d’altres administracions. En concret, en la dècada dels 90 van participar en programes com HELIOS o HORIZON, entre altres. En aqueix context, van desenvolupar un projecte per a atendre persones amb necessitats especials i van viatjar amb ells a Brussel·les. Ens comenten que els resultats van ser molt satisfactoris. La segregació de l’anterior mancomunitat i els canvis en les línies polítiques d’Europa van fer que deixaren de treballar en aquesta mena d’iniciatives.

Hui, en canvi, entenen l’oportunitat que significa emprendre de nou el camí dels fons europeus i disposen de la seua experiència prèvia per a canalitzar l’empresa amb èxit. Una de les seues demandes a Pont a Europa: informació sobre convocatòries.
Ací estarem.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER