Benvinguts a Pont a Europa

Des de l’FVMP posem en marxa la primera oficina pública dirigida a les administracions locals per a guiar i motivar la seua participació en projectes europeus. Una iniciativa pionera que hem creat per a seguir al servei de les administracions locals, atenent una de les necessitats essencials que venien demandant: un servei efectiu d’assessorament per a poder marcar l’estratègia europeista de cada municipi.

Un dels objectius claus de la nostra institució és la consolidació de l’esperit europeu en l’àmbit local, per això, unim des d’aquesta oficina el municipalisme amb l’esperit europeista. Europa i el municipalisme són dos conceptes a priori allunyats, però que han d’estar més units que mai; creant una nova aposta per l’euromunicipalisme.

El nou concepte de municipalisme ha de reinventar-se. L’Agenda 2030 i el Green Deal europeu han de concretar-se en projectes d’àmbit local. La Comunitat Valenciana ha de gaudir d’una economia moderna i competitiva però, alhora, eficient en l’ús dels seus recursos, basant-se per a això en tots els objectius de l’Agenda 2030 i aprofitant les oportunitats que Europa posa al nostre abast.

El municipalisme ha de ser transformador, ha de caminar cap a una transformació europeista, i establir iniciatives de ciutats transformadores que a hores d’ara, molt més que mai, han de fer-nos eixir de la crisi provocada per la Covid-19 amb solucions encaminades cap a la recuperació social i econòmica.

Per a l’FVMP la creació d’aquesta oficina suposa un gran pas, un pont que oferim als municipis valencians per a ajudar-los a aconseguir el creixement, verd, digital i inclusiu que des d’Europa ens ofereixen.

Contactar amb Pont a Europa és establir un pont des dels nostres municipis a Europa i al futur 2030 que ens espera.

Benvinguts.