L'FVMP acull la trobada de federacions Retturn per a presentar l'aparador virtual

L’acte es va dur a terme els dies 12 i 13 de juny a la Comarca de l’Horta Nord i en la seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, on representants de diverses federacions van unificar avanços, fases finalitzades i van planificar els següents passos del projecte.

Socis del projecte Retturn en el trinquet de Massamagrell

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha acollit els dies 12 i 13 de juny la trobada entre federacions per a continuar avançant en el projecte Retturn – Xarxa d’Experiències Turístiques basades en la Tradició Rural. Representants de la Federació Andalusa de Municipis i Províncies (FAMP), la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP), la Federació Canària de Municipis (FECAM), la Federació de Municipis i Províncies d’Extremadura (FEMPEX), la Federación Galega de Municipios e Provincias (FEGAMP) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), com a seu amfitriona, s’han reunit durant dos jornades de treball per a posar en comú els avanços realitzats fins a la data i acordar els següents passos del projecte. La trobada servirà, a més, per a llançar l’aparador virtual que donarà suport a les experiències turístiques desenvolupades en el marc de la iniciativa Retturn.

12 de juny

La trobada ha començat en la seu de l’FVMP amb una benvinguda institucional a càrrec de Rocío Cortés, presidenta de l’FVMP; Cristina Moreno, secretària autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana; José Antonio Redorat, director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana i Yolanda Sáez, secretària general de la FAMP. Tots ells van destacar la importància de participar en projectes com Retturn per a donar resposta als grans reptes del món rural en les regions involucrades.

A continuació, es va presentar l’estat de situació del projecte, abordant temes com les experiències turístiques i la implementació dels programes formatius i el seu seguiment. Després, es va continuar amb l’avaluació de l’estat del projecte, abordant les actuacions de comunicació i presentant l’aparador virtual. Després de l’esmorzar, es va abordar la planificació del següent trimestre, incloent-hi tasques administratives, la validació de la memòria tècnica intermèdia i la presentació del calendari de pròximes fites.

13 de juny

En la segona jornada de treball, el consorci s’ha desplaçat a la comarca de l’Horta Nord per a visitar el minitrinquet de Massamagrell i aprendre sobre la tradició de la pilota valenciana juntament amb el club de Pilota de Murla. A més, han acudit a un taller de sensibilització sobre el cant valencià a càrrec de l’Associació de Cant del Puig de Santa Maria. Per a complementar la jornada, representants de cada federació han participat en viu en el programa El Rall d’À Punt, la Radiotelevisió Pública Valenciana, gravat davant de l’Ajuntament de Massalfassar.

Esta trobada ha sigut una oportunitat clau per a enfortir la cooperació entre les federacions i avançar en els objectius del projecte RETTURN, on els participants han pogut compartir experiències, rebre formació especialitzada i establir les pròximes accions a seguir.

La pròxima trobada tindrà lloc a les Illes Canàries, el setembre de 2024, i servirà per a acabar de perfilar la resta de les activitats pendents en el desenvolupament del projecte abans de tancar-lo.

Una xarxa per a recuperar el patrimoni immaterial de l’entorn rural

La xarxa Retturn té com a objectiu la recuperació del patrimoni immaterial per a donar resposta al despoblament de les zones rurals. Mitjançant la creació d’experiències turístiques basades en tradicions locals lligades a l’entorn rural, cerca fer valdre este patrimoni cultural i recuperar el rural com a focus d’atracció turística.

El projecte està finançat amb els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, provinents del programa Next Generation de la Unió Europea.

COMPARTIR
Compartixes?
X