14.07.2023
L’FVMP participa en Viena en la segona trobada internacional del projecte europeu ACCESS
El projecte ACCESS és un Erasmus + enfocat en la inclusió sociolaboral dels joves amb capacitats vàries.
València, 14 de juliol – Aquesta setmana ha tingut lloc en la capital d’Àustria, el segon “Multiplier Event” del projecte europeu ACCESS, on la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i altres socis d’Àustria i Alemanya s’han reunit per a promoure la inclusió de joves amb capacitats vàries des d’una perspectiva global i sostenible.
El projecte ACCESS, finançat a través del programa Erasmus +, és un projecte que promou la participació, la trobada i l’apoderament de joves amb capacitats vàries a través de la inclusió, la sostenibilitat i la digitalització.
Un dels objectius clau d’aquest projecte és contribuir a l’Estratègia de la UE per a la Joventut de permetre que els joves donen forma a les seves pròpies vides, desenvolupen resiliència i adquirisquen habilitats que els ajuden en la seva inserció laboral.
Intercanvi transnacional d’experiències
Des del començament del projecte ACCESS en 2022, els grups de treball local de Berlín, Viena i València han desenvolupat ofertes educatives a mesura per als joves de cada territori centrant-se en diferents àmbits. El tàndem alemany ha treballat en la inclusió a través de la diversitat; l’austríac s’ha centrat en la globalització i la sostenibilitat, mentre que el grup espanyol, format per la Fundació MUSOL i la FVMP, ho ha fet amb el món digital i els videojocs.
A través d’aquestes trobades internacionals, els socis de cada país tenen l’oportunitat de transmetre el treball i els resultats aconseguits a la resta de socis i a altres grups d’interès com a joves, orientadors juvenils, empreses, associacions i altres institucions.
Aquesta segona trobada organitzada pels socis de Viena s’ha enfocat en la globalització, on els socis i els grups d’interès han assistit a tallers de formació sobre el tema. Experts en la matèria han dirigit aquests tallers per a facilitar eines als grups d’interès que treballen en la inclusió laboral dels més joves. Tres dies de formació i intercanvi d’experiències que han servit per a enriquir i fer més transversal el projecte ACCESS.
El projecte ACCESS a València
En el cas d’estudi de València, la Fundació MUSOL ha estat treballant al costat de la FVMP en l’àmbit digital, concretament, en els videojocs. El món dels videojocs és una cultura popular en la societat actual en la qual participen molts joves, independentment del seu origen i capacitat financera, i es constitueix com una eina per a enfortir la participació dels joves.
El municipi pilot triat per a desenvolupar les actuacions va ser Burjassot, a través del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, situat en el Barri dels 613 habitatges d’aquesta mateixa localitat. Un grup de joves d’al voltant de 16 anys han rebut formació sobre la creació de videojocs i aplicacions mòbil, entre altres habilitats digitals.
En aquesta segona fase del projecte, València acollirà el tercer ‘Multiplier Event’ a la tardor, on compartiran i difondran la base del treball realitzat amb els joves del Centre Díaz Pintado als grups d’interès del territori.