De ruta

Pròxima parada: Picanya

Dia d’arribada: 20 de maig de 2021

Preparant projectes Next Generation

Pont a Europa acudeix hui a la crida de Picanya, un municipi que ha treballat durant molt de temps amb ajudes europees encara que, en els últims anys, les línies d’acció municipal es dirigiren cap a altres prioritats. Gràcies a finançament procedent de la Unió Europea, el municipi ha pogut rehabilitar 116 habitatges del centre i renovar l’enllumenat públic, per citar només dos exemples recents.

D’aquestes qüestions parlem amb Bàrbara López, secretària de l’Ajuntament de Picanya, i les tècniques municipals Rosa Soriano i Lorena Andreu.

Hui l’ajuntament torna a plantejar-se seriosament obtindre de nou finançament europeu, especialment davant la gran oportunitat que suposa l’arribada dels fons de recuperació Next Generation- EU. De fet, la corporació ha presentat ja projectes a les Manifestacions d’Interés llançades pel Govern d’Espanya per a detectar iniciatives municipals susceptibles d’obtindre finançament europeu. Entre elles, Picanya ha aportat les seues idees de rehabilitació a nivell de barri, en resposta a la invitació del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Picanya avança també en el treball de base: la redacció d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), on destacada la construcció d’un pàrquing subterrani amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i aparcaments per a bicicletes. A més, en la part superior, plantegen la creació d’un edifici sostenible i autosuficient, que puga albergar activitats relacionades amb el comerç local. Totes aquestes actuacions encaixen amb les polítiques de la Unió Europea, dirigides feia una transició verda, digital i energètica.

Fotografía de FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER