08.10.2024

L’FVMP organitza una Jornada de Projectes Europeus a Bétera

La jornada va tindre lloc el 3 d’octubre en el Centre Cívic de Bétera i és la primera del cicle de jornades “Experiències locals inspiradores: projectes europeus en la Comunitat” organitzada pel servici Pont a Europa de l’FVMP.

 
Alcaldessa de Bétera i Regidora de projectes europeus juntament amb equip Pont a Europa i assistents a les jornades
La jornada ha sigut inaugurada per l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i el vicesecretari de l’FMVP, Modesto Martínez, i ha reunit alcaldes, regidors i tècnics municipals interessats a gestionar els fons que la Unió Europea oferix als ajuntaments.
Modest Martínez, vicesecretari de la FVMP i ponents de la taula redona

Projectes europeus en els municipis

En la primera part de la jornada s’ha desenrotllat una taula redona per a debatre sobre les diferents experiències de l’administració local participant en iniciatives europees, concretament s’ha comptat amb la participació dels següents ponents:
Diana Zaragozá, regidora de l’Ajuntament de Bétera, va parlar sobre els inicis de la marxa de la seua regidoria en projectes europeus, destacant l’èxit dels projectes Erasmus + que estan desenrotllant i la gran implicació en els mateixos per part de la joventut del municipi de Bétera.

Per part seua, Alberto Martínez, tècnic de l’Ajuntament de Quart de Poblet, va destacar com es gestionen els projectes europeus en el seu municipi en coordinació amb totes les àrees de l’Ajuntament, destacant iniciatives pioneres com QCATI, finançada per la convocatòria CLIMAAX.

Alba Luz Donaire, tècnica de l’Ajuntament de Rafelbunyol, va destacar les sinergies que s’estan creant entre l’oficina de projectes europeus i els joves del municipi a través dels centres educatius i gràcies a iniciatives com CERV – Inclus-EU. Així mateix, va esmentar la gran experiència d’aprenentatge que ha suposat coordinar una proposta per a un xicotet municipi.

Vicente Adobes, enginyer municipal de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, va centrar la seua intervenció a exposar GUARDIAN, un ambiciós projecte de la convocatòria Accions Urbanes Innovadores.

Per a finalitzar la taula redona, Chelo Herráez, cap de servici de promoció econòmica i projectes estratègics de l’Ajuntament de Manises, va destacar projectes com ThisPlaced de la convocatòria Europa CREATIVA. A més, va destacar la importància de la coordinació entre la part tècnica i la part política de l’Ajuntament per a desenrotllar iniciatives transformadores dels territoris.

 

Recursos per a les entitats locals

En la segona part de la jornada, altres entitats van compartir informació sobre recursos a la disposició dels ajuntaments. Entre altres, s’han explorat les oportunitats de finançament europeu en matèria d’innovació a càrrec de Jessica Castillo, de CPI Europe, qui va explicar les diferents línies de la convocatòria Horizon Europe.

Així mateix, Lorena Núñez i Pedro Castillejo de SEQUOIA PRO van aprofundir en altres iniciatives com Erasmus + o CERV, mostrant exemples pràctics de projectes presentats per a entitats locals.

COMPARTIR
Compartixes?
X