Oportunitats per a jóvens a Europa

La UE oferix distintes ferramentes per a suport a la joventut

La UE oferix diferents iniciatives de suport a la joventut que poden ser ferramentes d’informació i, en alguns casos finançament, per a professionals o organismes que treballen en este àmbit (organitzacions juvenils, treballadors de l’àmbit de la joventut, responsables polítics, etc.).

Desde Pont a Europa os traemos una selección de iniciativas interesantes que ofrecen tanto oportunidades laborales, becas, como oportunidades de voluntariado para la gente joven.

1. Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat, oferix finançament i suport a les persones joves (18 a 30 anys) per a participar en projectes comunitaris tant en el seu propi país com a l’estranger.

Estos projectes oferixen una experiència estimulant i enriquidora, a més de donar-te la possibilitat d’aconseguir canvis al mateix temps que desenvolupes les teues pròpies capacitats i competències. 

2. Pràctiques a Europa

Erasmusintern.org és una plataforma que permet a les empreses registrar les seues ofertes de pràctiques i als estudiants i organitzacions buscar empreses interessades, amb unes opcions de filtrat que fan possible realitzar busques adequades als objectius de cada institució.

Esta ferramenta ha sigut desenvolupada per l’Erasmus Student Network (ESN), una associació internacional d’estudiants sense ànim de lucre, i es preocupa especialment de la qualitat de les pràctiques oferides.

3. Erasmus Jóvens Emprenedors

4. Programa EURODYSÉE

Eurodisée és un programa d’intercanvi i de mobilitat de l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE) que permet als jóvens (entre 18 i 30 anys) que busquen ocupació beneficiar-se d’un període de pràctiques remunerades (entre 3 i 7 mesos) en altres estats europeus.

El programa oferix als joves europeus la possibilitat d’adquirir experiència professional i personal i millorar el coneixement i l’ús d’un idioma estranger mitjançant la realització de pràctiques en empreses. Són pràctiques professionals remunerades amb una beca mensual que permet atendre els gastos de manutenció, allotjament i transport local i gaudir d’una formació lingüística a càrrec de la regió d’acolliment.

5. Pràctiques en les Institucions de la Unió Europea

El programa de pràctiques en les institucions, agències i organismes de la UE va dirigit a titulats universitaris en qualsevol disciplina, sempre que disposen ja del títol oficial.

Estes pràctiques són remunerades i oferixen una oportunitat única de saber en què consistix treballar per a la UE, l’oportunitat de millorar les capacitats professionals, així com una gran oportunitat per al creixement personal.

Els períodes de pràctiques de la UE estan disponibles en àmbits molt variats i solen durar cinc o sis mesos.

6. Pràctiques en la Comissió Europea (Blue Book traineeships)

Una de les oportunitats de pràctiques més interessants per a titulats universitaris amb bon nivell d’idiomes, tant per la seua varietat com per la quantitat de places oferides, correspon a la Comissió Europea.

Esta institució oferix, dos vegades a l’any, pràctiques de 5 mesos pagades a Brussel·les, en les diferents DG i agències que tenen la seua seu allí.

La pròxima convocatòria s’obrirà el 15 de juliol i les persones seleccionades començaran a treballar l’1 de març de 2025.

7. PORTAL EURES

En el portal Eures es poden trobar innombrables ofertes de treball en 32 països diferents. A més, compta amb informació sobre les condicions de vida i treball (trobar allotjament i col·legi, els impostos, el cost de la vida, la salut, la legislació social, la comparabilitat de les qualificacions, etc.) en cada un d’eixos països.

També s’arrepleguen recomanacions i consells per a iniciar una carrera professional a l’estranger.

 

8. #DiscoverEU

DiscoverEU és una acció del programa Erasmus + que oferix a jóvens majors de 18 anys la possibilitat d’explorar la diversitat d’Europa, aprendre sobre el seu patrimoni cultural i la seua història i connectar amb persones de tot el continent. 

 

El programa oferix als jóvens seleccionats un bo de viatge i un viatge predominantment amb tren. A més, els viatgers seleccionats rebran un Carnet Jove Europeu de DiscoverEU per a obtindre nombrosos descomptes en visites culturals, activitats d’aprenentatge, esports, transport local, allotjament i menjar.

Estes són algunes de les oportunitats que oferix Europa per als jóvens que viuen, estudien i treballen a Europa. Des de Pont a Europa vos animem a difondre estes iniciatives entre els jóvens dels municipis.

Per a ampliar informació o trobar més iniciatives es pot consultar el Portal Europeu de la Joventut, un lloc web multilingüe que oferix a jóvens europeus informació i oportunitats relacionades amb l’educació, l’ocupació, la participació, la cultura, la inclusió social, la salut, la mobilitat i el voluntariat.

COMPARTIR

Compartixes?

X