De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat de Les Valls

Día d’arribada: 15 de juliol de 2020

Experiència en ocupació juvenil

Seguim la nostra ruta cap al nord de la província de València, fins a la comarca del Camp de Morvedre. Allí hem quedat amb Antonio Enrique Sanfrancisco, president de la Mancomunitat de les Valls, i Enzo Quillici, AEDL de l’organització.

La seua experiència en matèria de finançament europeu és únicament amb fons indirectes. A través d’aquesta via de gestió, la mancomunitat ha participat en els programes EMCUJU i EMPUJU, en una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del FONS SOCIAL EUROPEU (FSE) 2014-2020.

Torre de Benavites

FOTOGRAFIES CEDIDAS PER LA AGENCIA VALENCIANA DE TURISME

+ ocupació per a la gent jove

“Avalem joves” és el nom del programa de foment d’ocupació juvenil en el qual ha treballat també la Mancomunitat de Les Valls. Es tracta d’un programa de subvencions destinades a la contractació per part d’ens locals de persones qualificades menors de 30 anys. Gràcies a aquesta iniciativa, durant els tres últims anys, la mancomunitat ha pogut contractar a un grup de joves com a administratius i peons de neteja, en contractes de pràctiques de dotze mesos.

Altres interessos territorials

Des de la Mancomunitat de les Valls, reiteren els mateixos obstacles que escoltem en moltes de les visites a municipis xicotets i comarques a l’hora d’emprendre la via del finançament europeu: la falta de personal, informació i formació sobre els processos, i la gran dificultat per a fer front al cofinançament que exigeix la UE. Davant aquesta situació, consideren molt interessant el servei d’informació, formació i orientació que brinda Pont a Europa. Perquè, segons ens expliquen, sí que existeixen diversos interessos territorials que podrien materialitzar-se a través dels projectes europeus. En el seu cas, són els següents:

· La dinamització del turisme.
· La instauració d’una xarxa de transport públic encarat a les persones majors.
· La creació d’una marca de Les Valls.
· L’impuls de la indústria de l’àrea.

Prenem nota.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER