S'obri un servei d'orientació en projectes europeus per als municipis menors de 5000 habitants de la província de Castelló

Davant la pròxima arribada dels fons Next Generation EU, la Diputació de Castelló i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) oferiran un servei d’orientació, formació i informació en gestió de projectes europeus dirigit a ajuntaments i mancomunitats.

València, 31 de maig de 2021 – Els ajuntaments de poblacions castellonenques menors de 5000 habitants rebran orientació específica per a optar amb èxit als fons europeus de reconstrucció Next Generations EU. La Diputació de Castelló subvencionarà amb 100.000 euros la pròxima obertura d’aquest servei i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) aportarà el coneixement i el know-how fruit de la seua experiència. L’FVMP ha liderat i participat en projectes europeus i, des de fa quasi un any, ofereix també el servei Pont a Europa, dirigit a les administracions locals de la Comunitat Valenciana.

José Martí, president de la Diputació de Castelló, destaca que és una decisió que es correspon amb la filosofia que inspira a l’actual equip de govern de la Diputació de «estar al costat dels xicotets municipis». L’objectiu és que es puga generar activitat econòmica en aquestes poblacions d’interior i que «totes les ciutadanes i tots els ciutadans de la província de Castelló es beneficien dels fons de la Unió Europea». El nou servei oferirà suport a aquests ajuntaments i mancomunitats per a desenvolupar projectes relacionats amb la transició ecològica, el repte demogràfic o totes aquelles àrees d’interés estratègic de cada municipi, alineades amb les polítiques verdes, inclusives i digitals de la Unió Europea.

Per part seua, Rubén Alfaro, president de l’FVMP, assenyala la importància d’oferir suport a les administracions locals «per a contribuir al fet que els nostres pobles i ciutats cresquen de manera sostenible, i que els ajuntaments incorporen noves estratègies i metodologies de treball, en línia amb l’Agenda 2030, l’Agenda Urbana i en mires al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible».