Els fons europeus arribaran a tot el territori valencià a través de la contractació de més de 350 tècnics

Este nou programa d’ocupació posarà a disposició de municipis de fins a 20.000 habitants, 9 milions d’euros per a la contractació de professionals per a la captació i gestió de fons europeus.

València, 21 de febrer de 2022 – El divendres passat 18 va tindre lloc l’acte de presentació per a mancomunitats del nou programa d’ocupació dirigit a contractar tècnics de projectes europeus. La convocatòria anunciada fa una setmana pel President de la Generalitat Ximo Puig, està dirigida a municipis de fins a 20.000 habitants i mancomunitats.

En l’acte organitzat per Pont a Europa, l’oficina de projectes europeus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) , han comparegut els representants de les entitats impulsores del programa: Elena Cebrián, Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la despoblació; Juan Ángel Poyatos, Director General de Coordinació de l’Acció de Govern; Antoni Such, Director General d’Administració Local i Rocio Briones, Directora General d’Ocupació i Formació de Labora.

Amb un pressupost de 9 milions per al primer any, es podran contractar fins a un total de 353 tècnics per a ajudar en la gestió i captació de qualsevol tipus de fons europeus. La contractació en els ajuntaments de menys de 2.000 municipis es realitzarà per mancomunitat i disposaran d’equips de dos persones, en total es necessitaran 184 professionals. “L’objectiu és que col·laboren entre ells a través de les mancomunitats per a desenrotllar conjuntament el territori”, indica Antoni Such, Director General d’Administració Local.

D’altra banda, els ajuntaments d’entre 2.000 i 5.000 habitants, podran contractar directament un tècnic i els municipis d’entre 5.000 i 20.000 podran contractar equips de dos persones directament, per a estos casos es necessitaran un màxim de 169 persones.

Representants polítics i tècnics de més de 33 mancomunitats han assistit per a conéixer els detalls del nou programa d’ocupació, l’objectiu del qual és cobrir la necessitat dels municipis amb menys recursos. “Ho veiem com una oportunitat de vertebració del territori perquè els fons europeus puguen arribar a totes les PIMES i municipis de la Comunitat”, assenyala Elena Cebrián, Secretària Autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la despoblació.

La resposta a una demanda

Des de fa 2 anys, Pont a Europa, es dedica a visitar als territoris de la Comunitat orientant sobre els programes de finançament europeu i avaluant les necessitats de cada municipi. “El contacte estret que es manté des de Pont a Europa amb els tècnics i representants polítics de les entitats visitades ha permés visibilizar una necessitat compartida pels municipis xicotets i mitjans”, apunta Vicent Gil, secretari general de la FVMP. La convocatòria és una resposta a la demanda d’aquells municipis amb dificultats per a optar a fons europeus per la falta de personal i la complicació d’estos processos.

Acte de presentació