Des d’Altea, fem Europa

Logotipo Euroaltea

Autor: PALOMA VERDÚ, tècnica responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea

Setembre 2020

L’àmbit dels programes europeus és realment extens i heterogeni. Amb l’objectiu d’assessorar i guiar en aquesta complexa matèria a la resta d’àrees municipals, a les empreses alteanes, als joves i a la ciutadania del municipi en general, naix al març del 2017, l’Oficina de Projectes Europeus (OPE) d’Altea. Tasca gens fàcil, però amb dedicació i ànim comencem a caminar.

Sempre hem tingut clara la nostra missió europea i hem lluitat per fomentar l’euromunicipalisme a Altea, impulsant la participació en les activitats financeres de la UE. Estem convençuts del nostre paper a Europa i el camí que seguim està dirigit a fomentar la participació, ampliar les activitats financeres que ofereix Europa i establir xarxes municipals a nivell europeu.

El creixement de l’Oficina ha sigut possible gràcies a la dedicació dels ciutadans d’Altea que s’han sumat al projecte europeu, en particular els nostres joves i les associacions.

Oficina Altea Parlament UE

Per tot aquest compromís, l’Ajuntament d’Altea va decidir realitzar una aposta per l’OPE com a punt de dinamització, per a facilitar el coneixement i la participació en els Projectes Europeus. Hui en dia, a l’Oficina d’Altea, hem aconseguit situar-nos en el punt europeu, hem participat en més de 20 projectes i liderar-ne 2, a més formem part del Cos Europeu de Solidaritat, de l’Aliança de Cohesió i dels programes EURODISEA i XARXA EURES, d’entre altres.

Gràcies a aquest esforç en aquest temps, hem aconseguit que més de 75 joves gaudisquen de l’experiència d’una mobilitat europea, obrint-los les portes a noves oportunitats i experiències. Així mateix, hem aconseguit que les nostres associacions s’involucren en un projecte URBACT de voluntariat europeu, convertint Altea en ciutat voluntària i formant a tots ells en l’àmbit dels projectes europeus. Tenim una màxima que ens ha acompanyat durant tot el camí: «Fem Europa».

Amb tot això, l’OPE pretén desenvolupar a Altea un espai innovador que fomente el talent, les oportunitats, la democràcia i la participació, i millore la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Altea i situar el municipi en el mapa dels Projectes Europeus.