De ruta

Pròxima parada: Xàtiva

Dia d’arribada: 12 de març de 2021

Nova oficina de projectes europeus

Hui el nostre destí és la que va ser una de les principals ciutats del Regne de València, bressol de papes Borja: Xàtiva. A través del seu ric patrimoni artístic, el municipi palpita història en cada racó. Però nosaltres hem vingut per a mirar al futur, la qual cosa implica, mirar a Europa.

 

En la nostra primera sessió de treball, ens reunim amb Lena Baraza, regidora de Joventut i Participació. I parlem de la nova Oficina de Projectes Europeus que acaba de presentar el consistori, el fi de la qual és accedir a les oportunitats que brinda la Unió Europea en matèria de desenvolupament sostenible, competitivitat i innovació. Un altre objectiu és acostar Europa a la ciutadania i fer-la partícip de les seues activitats. En aquest sentit, l’Ajuntament, que ja treballa amb associacions juvenils i centres educatius locals, es mostra interessat en programes com Erasmus + o EU Corps Solidarity.

 

Un altre punt d’interés de la nova oficina europea de Xàtiva és crear sinergies i col·laboracions amb diferents entitats que realitzen projectes europeus, i a través de l’organització d’esdeveniments, connectar el municipi amb la Unió Europea, participar en xarxes internacionals i compartir coneixement.

 

De moment, l’Ajuntament ja s’ha acreditat en el programa Erasmus+ i, a més, forma part del Projecte TARTe, la finalitat del qual és l’empoderament de l’estudiantat adult mitjançant l’activació dels processos participatius. Un primer pas que pot suposar un procés d’aprenentatge per a avançar en la gestió de projectes europeus.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Xàtiva està treballant també en l’elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI), un instrument que els permetrà optar als fons FEDER (2014-2020) i que ha implicat l’elaboració prèvia d’una estratègia de ciutat, integradora, sostenible i intel·ligent, que done resposta als reptes econòmics, ambientals, socials, climàtics i demogràfics del municipi.

Fotografia de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER