De ruta

Pròxima parada: Vinaròs

Dia d’arribada: 15 de març de 2021

A la recerca d’un projecte transformador

La primera sessió de treball amb l’Ajuntament de Vinaròs ha sigut en línia, així que tenim pendent visitar-los perquè, si les circumstàncies ho permeten, preferim la metodologia d’acudir al territori i conéixer la seua realitat, i els seus actors, en viu.

 

Des de Pont a Europa, hem començat a treballar amb el consistori per a guiar-los sobre vies de desenvolupament local sostenible que es poden obrir a través de fons europeus i, específicament, mitjançant projectes que es poden portar a terme en el municipi a través de fons dels fons de recuperació Next Generation-EU.

 

En aquesta primera sessió, ens reunim amb el regidor d’Urbanisme, Esport i Salut, José Chaler, i amb les arquitectes Ana Arnau i Carla Galmés. Sobre la taula, torna a sorgir una qüestió que ha provocat dubtes de molts municipis: les Manifestacions d’Interés (MDI). En les últimes setmanes, els ajuntaments estan rebent correus electrònics, procedents de ministeris, per a consultares sobre el seu interés a emprendre projectes en determinades matèries, finançables amb fons europeus de recuperació. Les MDI són una nova manera de treballar des de baix cap amunt. Si abans es llançaven les convocatòries i els ajuntaments havien de pensar com adaptar-les als seus projectes, ara s’actua al revés: primer, les administracions superiors pregunten a les autoritats locals sobre la mena de projectes que els són d’interés i, sobre la base de les seues respostes, creen convocatòries alineades amb necessitats municipals reals.

 

En la reunió, tractem també altres temes fonamentals per a Vinaròs, com la creació d’un projecte transformador i vertebrador de la ciutat, centrat en l’antiga carretera N-340.

Fotografies de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER