De ruta
Pròxima parada: Sagunt

Dia d’arribada: 13 d’octubre de 2020

Cap a la transversalitat i la col·laboració publicoprivada

A l’Ajuntament de Sagunt, en un saló de plens amb molta solera, ens rep el seu alcalde, Dario Moreno. Amb ell conversem sobre els projectes d’aquest municipi, obert a Europa. A través d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI), Sagunt va iniciar un procés de creació d’un nou model de ciutat obert a la col·laboració publicoprivada. Aquesta EDUSI, amb un pressupost total de 13 milions d’euros, pretén invertir en millores com la mobilitat sostenible, l’augment de les energies renovables en espais urbans i equipaments per a la cohesió social i inserció laboral.

A més, Sagunt rep fons FEDER per a la millora de les seues infraestructures i dels espais tradicionals com el Grau Vell. I, des dels seus diferents departaments, ha desenvolupat programes comunitaris com Erasmus, Life o Empowering Youth Throug EVS. A més, participa en projectes singulars gràcies al seu agermanament amb els municipis de Cecina (Itàlia) i Millau (França).

En la nostra primera sessió de treball amb l’alcalde, detectem tres projectes d’interés, susceptibles de ser finançats amb fons europeus:

· La connexió amb el port de Sagunt. S’estudia la manera de crear un transport verd que connecte l’estació del tren amb el port. Una iniciativa essencial per a Sagunt, una de les majors zones industrials d’Europa.

· La integració del barri Sota Vies, a través del cobriment de les vies, que formen una barrera que impedeix que la ciutat cresca amb normalitat. Un projecte de cohesió social.

· La implantació del 5G en tots els polígons industrials.

Per a poder fer realitat tots aquests projectes i adoptar la cultura de treball d’Europa, Moreno subratlla la necessitat de virar cap a un model de transversalitat, de treball en equip i en col·laboració publicoprivada.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER