De ruta

Pròxima parada: Novelda

Dia d’arribada: 10 de maig de 2021

Dibuixant la ciutat del futur

L’orientació sobre fons europeus és clau per a Novelda just en aquests moments. Amb l’alcalde, Francisco Martínez, i el regidor d’Urbanisme, Iván Ñíguez, mantenim la nostra primera sessió de treball amb l’objectiu d’identificar els interessos del municipi i alinear-los amb les diferents opcions financeres que ofereix la Unió Europea.

Actualment, l’Ajuntament de Novelda està redactant el Pla Estratègic 2030, un full de ruta que recollirà el model de ciutat per a la dècada vinent, les línies estratègiques de la qual es comprometen al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el Pacte Verd Europeu i l’Agenda 2030, requisit fonamental per a poder optar a ajudes europees. En la nostra primera reunió, l’ajuntament mostra interés per projectes d’eficiència energètica i rehabilitació de patrimoni.

Després d’haver dedicat els dos primers anys a millorar les condicions de vida de la població, l’alcalde destaca que ha arribat el moment de plantejar la Novelda del futur, referent de sostenibilitat, digitalització, ocupació i transparència.

No és la primera vegada que Novelda mira a Europa. Al novembre de 2018, va ser el primer municipi de la província d’Alacant i el segon de la Comunitat Valenciana a acollir els debats ciutadans «Café amb Europa», per a joves de 17 a 35 anys, i «Futur d’Europa», per a públic de qualsevol edat, iniciatives amb les quals les institucions europees pretenen escoltar els veïns i les seues idees per a construir el futur d’Europa.

Fotografies de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER