De ruta
Pròxima parada: Mancomunitat de la Vall de Pop

Dia d’arribada: 8 d’octubre de 2020

Referent pel seu Pla de Competitivitat

Arribem a la Mancomunitat de la Vall de Pop, on hem quedat amb el seu president i alcalde de l’Ajuntament de Xaló, Joan Miquel Garcés.

La Mancomunitat de la Vall de Pop, formada per 8 municipis, es dedica a àmbits diversos i és referent a la província d’Alacant per la seua gestió del Pla de Competitivitat, que desenvolupen amb subvencions de la Generalitat Valenciana (33%) i de la Diputació d’Alacant (33%). De fet, són l’única mancomunitat de la zona que treballa en un Pla de Competitivitat. A través d’aquest pla han abordat la construcció d’una nova oficina de turisme, el desenvolupament de rutes de senderisme o la integració de noves tecnologies com a les pantalles tàctils en les rutes turístiques. Per a la tercera fase, compten amb un pressupost de 390.000 €.

Quant a finançament europeu, la Mancomunitat té experiència en els programes FEDER, que gestionen a través del Grup d’Acció Local. Amb aquests programes han realitzat projectes urbanístics i relacionats amb les tècniques de construcció amb pedra seca.

La Mancomunitat de la Vall de Pop compta amb aqueixa experiència i esperit emprenedor que requereix la cultura de treball de la Unió Europea, i mostra un alt interés pel servei que ofereix l’FVMP. Des d’aqueixa perspectiva, comencem a treballar junts per a explorar les oportunitats que poden obrir-se a través de la via dels projectes europeus.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER