De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat Camp de Túria

Dia d’arribada: 12 de febrer de 2021

La Mancomunitat Camp del Túria obri Oficina de Projectes Europeus

“Els fons europeus seran una forma de nodrir a la comarca i d’ajudar-nos a superar esta crisi”, ens comentava Lola Celda, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, en la sessió de treball que vam mantindre el passat divendres.

El coordinador de Pont a Europa, Gonzalo Albir, es va reunir amb Celda, amb el delegat d l’Àrea de Projectes Europeus, José Ángel Hernández i la directora del Departament de Promoció Econòmica, Chelo Herráez, amb l’objectiu de guiar les primeres passes d’una nova oficina supracomarcal dedicada a la captació i gestió de fons europeus.

La Mancomunitat Camp de Túria parteix d’una fortalesa important i imprescindible en la metodologia europea, basada en la transversalitat i el treball en xarxa: la força de la unió i la coordinació entre diferents agents. En este cas, parlem tant de la coordinació entre els 17 municipis que conformen l’ens, com de la col·laboració del teixit empresarial i industrial. A hores d’ara, la mancomunitat compta també amb l’Observatori d’Ocupació i Empresa, un òrgan consultiu de participació públic-privada on es desenvolupen meses sectorials de Formació, Indústria, Comerç i Agricultura, que permeten definir projectes implementables en el territori.

Quant a les prioritats, parlem de la importància de ser atractius per a que la població es quede a treballar a la comarca, i dels seus actius integradors, como són el Parc del Túria i el Parc de la Calderona.

“Una línia fonamental serà la vertebració del territori a través de la mobilitat sostenible”, apunta Celda. Sobre eixa idea, comencem a explorar idees i programes.

“No tots els fons són per a nosaltres. Hem de saber on estem i on volem arribar”, comenta Gonzalo Albir. Una feina que ja comencem a fer junts i esperem que resulte fructífera.

Fotografies de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER