De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat Baix Segura

Dia d’arribada: 1 d’octubre de 2020

Formant equip

Hui treballem amb la Mancomunitat Bajo Segura. Allí ens reunim amb Noemí Cutillas, presidenta de la mancomunitat, Noelia Mora, directora, i Antonio Montes, secretari.

La Mancomunitat Bajo Segura dona servei a set pobles d’entre 2.000 i 10.000 habitants i compta amb prop de 30 treballadors. Es dediquen principalment a Serveis Socials, però obriran altres àrees.

Actualment, una de les seues principals necessitats és tindre una seu pròpia per a la mancomunitat, per la qual cosa busquen fons per a adquirir un edifici comú.

La Mancomunitat Bajo Segura no compta amb experiència prèvia en elaboració de projectes europeus, però tenen un gran interés a començar el camí. Sobretot, ens comuniquen que necessiten formació i sol·liciten informació sobre els cursos que ofereix l’FVMP. A més, mostren el seu interés a formar un equip propi per a treballar en projectes europeus, buscant els perfils més adequats entre el seu personal tècnic.

Recentment, la Mancomunitat Bajo Segura ha impulsat la iniciativa «Deixa la teua petjada», un projecte en col·laboració amb l’IVAJ de la Generalitat Valenciana, per a fomentar la participació juvenil a través del voluntariat mediambiental. Aquesta iniciativa, ja treballada i consolidada, podria tindre potencial per a aconseguir una subvenció europea ja que, entre altres qüestions, encaixa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER