De ruta
Pròxima parada: Mancomunitat Alt Palància
Dia d’arribada: 11 de setembre de 2020
Una mancomunitat en creixement oberta a nous reptes

Hui el Pont ens porta fins a Soneja, a la seu de la Mancomunitat Alt Palància, on hem concertat una sessió de treball amb Ramón Martínez, president de l’ens, Inmaculada Gómez, tècnica de gestió, M. José Villalba, coordinadora del Pacte Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local i Cova Santa Villalonga, AEDL.

La Mancomunitat Alt Palància és una entitat en creixement, formada actualment per 19 municipis, pràcticament la totalitat de localitats pertanyents a la demarcació territorial.

En la seua organització treballen més de 70 professionals, en àrees diverses com a serveis socials, joventut, igualtat, ocupació, etc. La seua metodologia de treball és transversal, un factor molt beneficiós per a embarcar-se en el desenvolupament de projectes europeus. I aquest és un dels objectius que persegueix la Mancomunitat Alt Palància.

L’entitat ja compta amb certa experiència en projectes europeus, si no en la gestió, sí en el procés. Perquè trobar una convocatòria i presentar un projecte ja és en si una labor àrdua que cal aprendre. En els últims anys, la mancomunitat ha sol·licitat un projecte Erasmus+ amb els instituts de la zona i un Smart Rural. Com succeeix en moltes ocasions, aquests projectes no es concedeixen a la primera, així que la mancomunitat té ara el camí sembrat per a tornar a intentar-lo en una altra ocasió. La forma: revisar el projecte denegat, detectar millores i encaixar-lo en les polítiques d’interés de la Unió Europea.

Adquirint experiència i formació

Un dels interessos de l’equip és accedir a formació específica en gestió de projectes europeus. Per això, ja estan inscrits als cursos que oferim des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Des de Pont a Europa, els brindem també tota la informació i orientació necessària per a poder aprofitar l’oportunitat que brinda el finançament europeu per a un creixement digital, verd i social dels nostres pobles i ciutats.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER