De ruta

Pròxima parada: La Vall d’Uixó

Dia d’arribada: 22 de març de 2021

Referents en aprofitament integral de podes citrícoles

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó és el nostre destí de hui. Com és habitual, els temes relacionats amb els projectes europeus són de gran interés per als màxims representants locals, per això, alcaldes i alcaldesses no falten a les reunions amb Pont a Europa. En aquesta ocasió, hem mantingut una primera sessió de treball amb l’alcaldessa, Tania Baños, el regidor de Política Econòmica, Jorge García, i les tècniques AEDL del municipi.

La Vall d’Uixó ja ha iniciat la seua marxa en projectes amb segell #UE, tant des de la via de la gestió directa com la indirecta. D’una banda, ja ha desenvolupat projectes en el marc del programa LIFE (medi ambient) i de l’Erasmus+ (educació, formació, joventut i esport). De fet, amb el projecte LIFE LCFEED són finalistes a un premi de la Comissió Europea. L’objectiu d’Ecocítric és demostrar la viabilitat tècnica, econòmica i mediambiental d’un nou sistema d’aprofitament integral de residus agrícoles procedents de la poda de cítrics i l’arròs en el conjunt del terme municipal de la Vall d’Uixó. Des de 2014, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó lidera aquest projecte, que aspira a consolidar un procés industrial garant d’un creixement econòmic sostenible i vàlid per a totes aquelles regions amb abundant producció citrícola.

D’altra banda, el consistori està implementant la xarxa de carrils bici prevista en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Des de fa temps, l’ajuntament ja treballa amb la metodologia que exigeix la gestió de fons europeus: manté reunions interdepartamentals per a coordinar i gestionar la captació de fons europeus per al nou període.

Fotografia de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER