De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat dels Ports i Vilafranca

Día d’arribada: 21 de juliol de 2020

Iniciatives locals a la recerca de finançament

Ens desplacem a un poble i a una comarca que no compten amb molta experiència en projectes europeus. Ens asseiem amb Blai Peñarroya, president de la Mancomunitat dels Ports, i Silvia Colom, alcaldessa de Vilafranca del Cid, per a presentar-los el servei Pont a Europa i conéixer la seua visió respecte als fons de finançament de la Unió Europea.

FOTOS DE TURISME COMUNITAT VALENCIANA Y SARA PORTELA

Interessos locals encaixables

Encara que últimament ni la mancomunitat ni l’ajuntament de Vilafranca han participat en fons directes, els seus principals representants ens plantegen diferents iniciatives que podrien desenvolupar-se a través de projectes europeus. Els principals interessos locals que encaixarien en aquesta via de finançament estan relacionats amb:

-La dinamització del teixit empresarial.

-La implantació d’un sistema de compostatge i d’energies renovables.

-L’impuls de la cultura com a reclam turístic.

Les pedres del camí

Però, en contrapartida, destaquen també tres obstacles amb els quals es troben sempre els municipis xicotets: la falta de personal, el desconeixement dels processos i la gran dificultat per a fer front al cofinançament. En aquest context, expliquen que els resultaria de gran utilitat la difusió dels fons existents i dels tràmits a seguir per a la sol·licitud d’aquests. Requeririen també ajuda per a aconseguir encaixar les seues iniciatives en un programa concret i per a buscar projectes que estiguen en procés de creació del consorci, amb la condició de comprovar si algun d’ells s’ajusta a les seues necessitats i objectius.

 

Una vegada més, comprovem que la informació i l’orientació són dues de les peces clau per a començar la marxa en projectes europeus.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER