De ruta

Pròxima parada: Crevillent

Dia d’arribada: 1 d’octubre de 2020

Comunitat referent en energia sostenible

Arribem a Crevillent, on ens asseiem amb el seu alcalde, Jose Manuel Penalva, la regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas i la tècnica AEDL, Emere Mas.
L’ajuntament de Crevillent ja ha començat la via dels fons europeus. Ací algunes fites:

· Ja se’ls ha aprovat la seua sol·licitud del programa wifi4EU, que facilita l’accés gratuït d’internet en els municipis de la Unió Europea. Actualment estan redactant el projecte.

· Han rebut una ajuda de la Diputació d’Alacant per valor de 1800 € per a la redacció de projectes europeus.

· I des d’ara col·laboren amb nosaltres, Pont a Europa.

En 2018, l’ajuntament de Crevillent va treballar en una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) per a regenerar la zona nord del poble i està interessat també a aconseguir fons per a la revitalització del centre històric.

En aquesta primera sessió de treball, detectem una altra línia interessant per al desenvolupament de projectes europeus: aprofitar el potencial de Crevillent en matèria d’energies renovables i arquitectura bioclimàtica.

Vos comptem.

Crevillent desenvolupa un pla que els posiciona com a comunitat energètica sostenible de referència. Es tracta d’un projecte impulsat per la Cooperativa Elèctrica de Crevillent (grup Enercoop), que produeix energia amb fonts renovables. Acaben de fer una intervenció en El Realengo amb pistes esportives cobertes amb plaques. A més, són impulsors del projecte ‘COMPTEM’ (Comunidad Para la Transición Energética Municipal).

D’altra banda, Crevillent compta també amb el Centre d’Educació Mediambiental “Los Molinos”, un edifici referent en arquitectura bioclimàtica que es va desenvolupar l’ajuntament en col·laboració amb la Cooperativa Elèctrica i la Fundación Caja Mediterráneo. En l’actualitat, necessita una rehabilitació per a aprofitar tot el seu potencial.

Per cert, com molts municipis valencians, Crevillent també està germanat amb una localitat europea. Des de fa més de 50 anys, Crevillent està germanat amb el poble francés Fontenay-le-Comte.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER