De ruta

Pròxima parada: Callosa de Segura

Dia de llegada: 1 de juny de 2021

Un full de ruta clar

Cada vegada són més els municipis interessats en què els orientem sobre les possibilitats de desenvolupament local sostenible que ofereixen els fons europeus. Així ho ha fet també Callosa de Segura. Amb el seu alcalde, Manuel Martínez, hem mantingut una primera reunió.

Encara que l’ajuntament de Callosa de Segura no té experiència en la redacció i gestió de projectes europeus, estan interessats a conéixer les dinàmiques necessàries per a començar en aquesta marxa. De moment, el consistori ja està elaborant documents clau, imprescindibles per a presentar-se davant Europa amb un pla i una direcció clara, alineada tant amb les polítiques verdes europees com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència. Des de l’ajuntament, actualment s’està redactant tant el PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) com l’Agenda Urbana.

D’altra banda, Callosa de Segura disposa ja d’un projecte d’ARRU (Ajudes a la. Regeneració i Renovació Urbana i Rural) no concedit, que podria ser susceptible de la captació de fons Next Generation-EU. El municipi es mostra interessat també en qüestions que estan contemplades en els grans eixos dels fons de recuperació europeus. Parlem de temes com la gestió d’aigües pluvials, la mobilitat urbana sostenible, la regeneració d’àrees degradades i la rehabilitació energètica d’edificis municipals.

Fotografies de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER