De ruta

Pròxima parada: Càlig

Dia d’arribada: 7 de juny de 2021

Experiència en fons indirectes

El nostre itinerari virtual ens porta hui fins a Càlig. Com és habitual, concertem allí una primera sessió de treball que reunisca tant representants polítics com tècnics. Per a escometre projectes europeus, és essencial la labor coordinada de totes dues esferes. A Càlig, ens rep la seua alcaldessa, Ernestina Borrás, i la tècnica Yolanda Gómez.

 

L’ajuntament de Càlig disposa d’experiència en projectes finançats per la Unió Europea de manera indirecta. Càlig ha anat avançant cap a la transició verda gràcies també a les ajudes de l’IDEA (Institut de Desenvolupament per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia), dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO). Amb finançament d’IDEA, el municipi ha pogut realitzar projectes de mobilitat sostenible i canvi de lluminàries urbanes. També han sol·licitat altres fons indirectes, com el FEDER, les ajudes de rehabilitació de patrimoni de la Direcció General d’Administració Local o l’EMCUJU. En canvi, el municipi encara manca de recorregut en matèria de fons directes, gestionats des de Brussel·les.

 

En la nostra primera reunió, l’alcaldessa ens exposa iniciatives d’interés municipal, susceptibles de ser cofinançats, per una via o una altra, a través de fons de la Unió Europea. Parlem de projectes de millora de pavimentació urbana, de la xarxa d’aigua potable, la il·luminació i l’accessibilitat al nucli urbà. D’altra banda, el municipi necessita també finançament per a acabar la rehabilitació d’un Bé d’Interés Cultural i la seua posterior museïtzació. Finalment, identifiquem també un altre espai d’oportunitat: un paratge municipal amb un Pla Especial aprovat en el qual es podrien desenvolupar diversos projectes alineats amb els eixos d’acció del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Fotografies de la FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER