De ruta

Prèxima parada: Benlloch

Día d’arribada: 23 de juliol de 2020

Una oportunitat per a la dinamització turística i l’atracció de població jove

Pont a Europa arriba a Benlloch, un poble castellonenc que ja compta amb certa experiència en projectes europeus. Allí ens va rebre el seu AEDL i el seu alcalde, Àngel Ribes. Com a entitat líder i al costat de països com Itàlia o França, l’Ajuntament de Benlloch va presentar en el seu moment una iniciativa de posada en valor de la cultura del vi, enllaçant-la amb la Via Augusta. Encara que llavors no va arribar a aprovar-se, tenen la intenció de tornar a intentar-ho en una posterior convocatòria. L’habitual és no aconseguir finançament a la primera, així que no cal desmotivar-se. Presentar un projecte és ja en si una pràctica necessària que serveix de procés d’aprenentatge per a encertar la pròxima vegada.

 

Des de Benlloch apunten dos reptes principals que poden abordar-se a través dels fons europeus:

-La dinamització turística.

-El desenvolupament d’estratègies per a atraure població jove al municipi.

Fotografies de l’Inventari General del Patrimoni Cultural d’Andorra

I quin assessorament demanden?

Per a començar, tant l’alcalde com l’AEDL destaquen un parell de problemes en la gestió dels projectes europeus: la falta de personal i la tardança en els pagaments. Dues observacions que es repeteixen en les nostres successives visites a municipis.

 

D’altra banda, ens comenten que els resultaria de gran utilitat:

  • Una major i més clara informació sobre els fons existents, les convocatòries obertes i els tràmits necessaris per a presentar projectes.
  • La creació d’un fòrum de tècnics especialitzats en fons europeus.
  • Cursos de formació sobre gestió de fons.

Prenem nota i des de ja estem treballant en això.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER