De ruta

Pròxima parada: Benigànim

Día d’arribada:8 de febrer de 2021

Benigànim vol fer-se escoltar a Brussel·les

Per responsabilitat davant la pandèmia de la Covid-2019, des de Pont a Europa hem modificat en part les nostres dinàmiques de treball. Sabeu que ens agrada que ens vegem les cares, per a implicar-nos amb les vostres necessitats i treballar colze a colze. Però, des de fa setmanes, evitem desplaçar-nos físicament als vostres ajuntaments i mancomunitats. En canvi, estem mantenint reunions online per a seguir atenent les vostres sol·licituds en un moment clau en la gestió dels projectes europeus. Vos recordem el nostre correu electrònic per a posar-nos en contacte: eurofvmp@fvmp.org

En esta ocasió, vos apropem la nostra cita virtual amb l’Ajuntament de Benigànim, on va participar l’alcaldessa, Amparo Canals; el regidor de Medi Ambient, Ferran Llario; i el regidor d’Hisenda, Cristóbal Barceló.

Fotografies de la FVMP

Quines són les necessitats del poble que voldrien co-finançar amb fons europeus?

N’apunten dues:

  • la renovació de l’enllumenat en criteris d’eficiència energètica
  • Un pla director d’aigües pluvials

Dos objectius que estan en línia amb la direcció en què es mou la Unió Europea: la transició verda. Ambdos casos poden finançar-se tant amb ajudes a través del organismes autonòmics (opció més senzilla), com a partir de projectes de gestió directa, que impliquen un grau de complexitat major.

Una vegada més, la conclusió és que els municipis menuts no disposen de personal tècnic format per a gestionar este tipus de projectes ni amb la disponibilitat del temps que es requereix per a dur-lo a terme amb èxit. Per això, moltes vegades requereixen de la col·laboració públic-privada, mitjançant la contractació de consultores especialitzades. Però, sobretot, ens demanen elevar la seua veu a instàncies superiors per a què siguen conscients de les seues dificultats i implementen fórmules innovadores que permeten als ajuntaments xicotets optar a fons europeus directes.

Des de Pont a Europa, seguirem traslladant les vostres propostes i treballant en el curt, el mitjà i el llarg termini.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER