De ruta

Pròxima parada: Alzira

Dia d’arribada: 13 de maig de 2021

Aprenent d’IDEA

Hui és un d’aqueixos dies en què arribem a un municipi més disposats a aprendre que a orientar. I és que Alzira és un ajuntament exemplar en la seua gestió de projectes europeus, gràcies als seus 26 anys d’experiència i a un equip professional bolcat en això. Des de hui, tots dos ens iniciem una il·lusionant via de col·laboració.

En l’edifici d’IDEA, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament d’Alzira, ens reunim amb l’alcalde, Diego Gómez; la directora del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Projectes Europeus, Carmen Herrero, i el tècnic de Projectes Europeus i responsable de l’oficina Alzira On Europe, José Manuel González.

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, participa actualment en 40 projectes europeus, que generen una gestió econòmica d’1.400.000 euros. Fins al moment, el municipi ja ha format part, com a líder o com a soci, de 142 projectes, la majoria d’ells inserits en el marc del programa Erasmus Plus en totes les seues modalitats (KA1, KA2, KA3 i Esports). Alzira és el primer ajuntament a obtindre l’Acreditació Erasmus Plus per a Formació Professional per al nou període 2021-2027.

Normalment els projectes europeus d’Alzira es desenvolupen en el marc de les àrees de treball d’IDEA, en matèries com l’ocupabilitat, la Formació Professional per a l’ocupació, l’orientació i intermediació laboral i l’emprenedoria.

Actualment, el d’Alzira és l’únic ajuntament d’Espanya membre de la «Aliança Europea per a l’Aprenentatge». Aquesta aliança, creada per la Comissió Europea, està formada per un total de 300 organitzacions de tota Europa.

Si voleu conéixer com va nàixer i com funciona l’oficina europea d’Alzira, et convidem a visitar el nostre blog.

Fotografía de FVMP

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER