De ruta

Pròxima parada: Olocau

Dia d’arribada: 5 de març de 2021

Cap a la transició verda

Agafem carretera i manta i ens dirigim a Olocau, on mantenim la nostra primera sessió de treball amb el seu alcalde, Antonio Ropero.

Comprovem de primera mà que el municipi ja aposta per un desenvolupament sostenible, en línia amb les polítiques europees cap a una transició verda. En aqueix aspecte, l’alcalde manifesta l’interés municipal en àrees com les energies renovables, la depuració d’aigües (especialment al parc natural), el canvi de les canalitzacions d’aigua potable en les diferents urbanitzacions i la implementació d’una xarxa de transport públic sostenible.

Fotografía de la FVMP

Cooperativa energètica

Coneixem també un altre interessant projecte de l’Ajuntament d’Olocau: la creació d’una cooperativa energètica pròpia, amb tres parcs de plaques solars distribuïts pel terme municipal. Una iniciativa eficient, sostenible, participativa i social, que cada vegada va cobrant més força en els nostres municipis i que contribueix als objectius globals de reducció de C02 i de combat contra el canvi climàtic.

Per part nostra, els proposem mantindre’ls informats d’ajudes relacionades amb l’eficiència energètica i el medi ambient. I, encara que Olocau no compta amb experiència en fons europeus de gestió directa, els proposem explorar programes com l’Erasmus+ o l’European Solidarity Corps, i les seues oportunitats entorn de temes com el voluntariat ambiental.

Les possibilitats via Europa són infinites i l’encert està a trobar un bon encaix entre necessitats – projectes municipals amb convocatòries i polítiques europees.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER