De ruta

Pròxima parada: Mancomunitat SBS La Comuna

Dia d’arribada: 8 d’octubre de 2020

Primers passos

Pont a Europa s’ha desplaçat a la Mancomunitat SBS La Comuna, organisme al qual s’adhereixen cinc municipis: l’Ènova, Manuel, Rafelguaraf, Sant Joanet i Senyera. Allí ens reunim amb Rafaela Aliaga, presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Rafelguaraf, Paqui Momparler, alcaldessa de Senyera i Damián Casanova, tècnic en projectes europeus.

Aquesta mancomunitat s’ha iniciat en projectes europeus gràcies, precisament, a partir d’una ajuda procedent de la Unió Europea. A través del programa AVALEM JOVES PLUS, van poder contractar temporalment a un tècnic en gestió de projectes europeus, Damián Casanova. Gràcies a aquesta jove incorporació, la Mancomunitat SBS la Comuna ha redactat recentment projectes europeus relacionats amb el medi ambient per a tres dels seus municipis.

 

No obstant això, reconeixen que necessiten assessorament en aquesta matèria i destaquen la falta de personal amb formació específica com una de les principals dificultats per a embarcar-se en la via del finançament europeu. En aquest sentit, demanen cursos de formació en profunditat i la creació d’un perfil tècnic especialitzat.

D’idees i inquietuds, no els en falten. En la reunió, la Mancomunitat SBS la Comuna assenyala el seu interés en projectes relacionats amb el cicle integral de l’aigua, la gestió i neteja de muntanyes de manera sostenible i les vies de cicloturisme.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER