De ruta
Pròxima parada: Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta

Dia d’arribada: 13 d’octubre de 2020

Explorant iniciatives d’inclusió social

La nostra destinació hui és la MASSMA, la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta, on hem quedat amb el seu president i alcalde d’Orba, Juan Ignacio Cervera.

La MASSMA es dedica a atendre les necessitats de Serveis Socials de 22 municipis de la comarca. En aquest context, el seu interés principal és obtindre informació de subvencions europees destinades a benestar social.

L’organització ha crescut i ara podria ser bon moment per a explorar la via de finançament europeu. L’any 2015, la MASSMA comptava amb una plantilla de 15 persones. Hui dia, en la mancomunitat treballen 40 tècnics, gràcies als programes finançats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, entre altres organismes.

Una població envellida

Juan Ignacio Cervera ens conta una de les seues majors preocupacions en el territori: l’envelliment de la població, especialment dels estrangers que es traslladen a zones rurals per a la seua jubilació.

Una de les propostes que posem sobre la taula és la d’emprendre el camí dels projectes europeus a través d’iniciatives d’inclusió social per a majors.

PROJECTES QUE AJUDEN A CRÉIXER